Soma Belediyesi
BağlılıkMadde 5- Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Belediye Başkanına veya Belediye Başkanının görevlendireceği Başkan Yardımcısına bağlı olarak görev yapar. MADDE 20- 1.Müdür tüm personelini her zaman denetleme yetkisine sahiptir. A) Müdürlüğe gelen tüm evraklar toplanıp konularına göre dosyalandıktan sonra müdüre iletilir. C) Müdürlükteki iş ve işlemler müdür tarafından düzenlenen plan dahilinde yürütülür. H) İlçenin iklim değişikliğine uyum kapasitesini arttırmak amacıyla diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve gerekli ar-ge faaliyetlerinde bulunmak.
MADDE 25 -(1) Hukuk İşleri Müdürü; Müdürlüğün tüm personelini her zaman denetlemek yetkisine sahiptir. MADDE 24 -(1) Müdürlükten çıkan hukuksal görüşler ile dosyalı yazışmaların örnekleri ayrı ayrı klasörlerde saklanır. Sonuçlanan ve Belediye açısından yapılması gereken işlemi kalmayan dava dosyaları Müdürün onayı ile terkin edilerek saklamaya-arşive kaldırılır. Yazışmaların ve dosyaların saklanmasından ve arşivinden Kalem Şefi sorumludur. MADDE 23 -(1) Müdürlük ce cevaplandırılan yazılar ilgili defterdeki kaydı kapatılmak ve dava konusu işlerde dava defterlerinde tarih ve numarası işlenmek sureti ile Yazı İşleri Müdürlüğü kalemine zimmetle teslim edilir. (2) Yargı Mercilerine intikal etmiş olsun veya olmasın bir hukuki ihtilafın sulh yoluyla çözümlenmesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri uygulanır.
- Altındaki kişi ve birimler ile belediye iştiraklerine ilişkin belli konu ya da iddialar hakkında müfettişler tarafından yapılan inceleme araştırma sonucu İnceleme Raporuna bağlanır.
- (2) Bu gibi uzman kurum ya da kişilerin ücretleri ile inceleme giderleri fatura veya fatura yerine geçecek belgeler karşılığında Belediye bütçesinden ödenir.
- MADDE 9- Özel Kalem Müdürlüğü, Belediye Başkanınca verilen ve bu yönetmelikte tarif edilen görevler ile ilgili yasalarda belirtilen görevleri gereken özen ve çabuklukla yapmak ve yürütmekle sorumludur.
MADDE 11 – (1) Zabıta Müdürlüğüne atanacak personelin unvan ve nitelikleri aşağıdaki gibidir. MADDE 10 – (1) Zabıta Müdürlüğü Teşkilatı, Müdür, Amir, Komiser ve Zabıta Memurları personelinden oluşur. 1)Belediyemize ait binaların, düğün salonlarının ve diğer taşınmazların güvenliği ve kontrolünden sorumludur. 22)Korunması belediyelere ait tarihi ve turistik tesisleri muhafaza etmek, kirletilmesine, çalınmalarına, tahrip edilmelerine ve her ne suretle olursa olsun zarara uğratılmalarına meydan vermemek. (3) İşlemi biten evraklar “Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik’e uygun olarak arşive kaldırılır. (11) Müdürlüğünde Kamu İç Kontrol Sisteminin ve Kalite Yönetim Sisteminin kurulmasından birinci derecede sorumludur. (6) Müdürlüğün yıllık Performans Programını ve buna bağlı olarak yıllık Bütçesini hazırlar. (4) Muhtarlık İşleri Müdürlüğünün Tahakkuk Amiri, Harcama Yetkilisi ve Müdürlük personelinin disiplin amiridir. (2) İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğündeki iş ve işlemler müdür tarafından düzenlenen plan dâhilinde yürütülür. 1-Müdürlükler arası yazışmalar Müdür’ün imzası veya Bağlı olduğu Belediye Başkan Yardımcısı ile yürütülür.
Uygulamalarda adaletli olmaya, kaynakların kullanımında etkili ve verimli olmaya çalışmak. Ç)Müdürlük görevlerinin yerine getirilmesi için personele iş bölümü ve dağıtımı yapmak. F)Müdürlüğün iş ve işlemlerinde ihtiyaç duyulan yeni tedbirlerin alınması için Başkan ve Başkan Yardımcısına öneride bulunmaya yetkilidir. Ç)Müdürlüğün harcama yetkilisi sıfatıyla belediye bütçesinden öngörülen harcamaları yapmaya yetkilidir. F)Müdürlüğün çalışma usul ve esaslarını belirleyip, programlayarak; çalışmaların bu programlar doğrultusunda yürütülmesini sağlamak. F)5018 Sayılı Mali Kontrol Kanuna göre kurumun stratejik planı doğrultusunda yıllık bütçesi hazırlanır. (6)Müdürlükte kullanılacak defter, kayıt ve belgeler, aynı bilgileri içerecek şekilde elektronik ortamda da düzenlenebilir. MADDE 19 – (1) Müdürlükler arası yazışmalar Müdürün imzası ile yürütülür. (2)Müdürlüğe gelen tüm evraklar, toplanıp konularına göre dosyalandıktan sonra müdüre iletilir.
Sınıf gayri sıhhi müessese işyerlerine iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlemek. TeşkilatMadde 6- Gençlik ve Spor Müdürlüğü İdari Teşkilatı; müdür, tesis sorumlusu, organizasyonlar sorumlusu, memur, işçi ve diğer personelden oluşur. MADDE 13- Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ndeki iş ve işlemler müdür tarafından düzenlenen plan dâhilinde yürütülür. Müdürlükçe belirlenen genelge, yönetmelik ve kararları deftere işleyerek, incelemeye hazır bulundurur. İlçede kurulmuş vakıf ve derneklerle müşterek çalışmalar yapmak, Resmi-Özel Kurum ve Kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışır. 13.Müdürlük faaliyetlerine yönelik duyuru amaçlı bildiri, afiş, davetiye ve pankart tasarımı yaparak, dağıtılmasını sağlamak. 8.İlçe halkına geleneksel ve evrensel müziğin çeşitli türlerini açıkve kapalı mekanlarda sunarak kent halkının kaynaşmasını toplumsal moralin yükseltilmesini ve ortak bir kent kültürünün oluşmasını sağlar. 7.Kent halkına geleneksel ve evrensel müziğin çeşitli türlerini açık ve kapalı mekanlarda sunarak kent halkının kaynaşmasını, toplumsal moralin yükseltilmesini ve ortak bir kent kültürünün oluşmasını sağlamak. 2.Belediyenin amaç, ilke ve hedeflerine uygun olarak her türlü kültür etkinliğini planlamak, uygulamak, değerlendirmek ve raporlaştırmak. MADDE 7- (1) Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Soma Belediyesi bünyesinde kurulmuş olup, Soma Belediye sınırları içerisinde ( gerektiğinde dışında) ilmi, tarihi, kültürel, eğitici ve sanata yönelik, iç ve dış turizm ile ilgili her türlü kültürel etkinliklerde bulunmak üzere kurulmuştur.